ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοσιογράφος - Επικοινωνιολόγος

Η δημοσιογράφος  - επικοινωνιολόγος Ειρήνη Νικολοπούλου σπούδασε Νομικά - Δημόσιο Δίκαιο  & Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ συνέχισε τις σπουδές της στις ξένες γλώσσες  στην Οξφόρδη στη Νίκαια , στη Nancy της Γαλλίας , στο Λουξεμβούργο για να γίνει διερμηνέας ....

Ο δρόμος την έφερε στην  ΕΡΤ-2 όπου ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια ειδήσεων & εκπομπών.

Με πάθος για τη διεθνή ειδησεογραφία και την Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή παρουσίασε στο Mega, το Star, στον Alpha, τέλος πάλι στην ΕΡΤ αποκλειστικές συνεντεύξεις με μεγάλες προσωπικότητες και διάσημους καλλιτέχνες: Φρανσουά Μιττεράν, Μάργκαρετ Θάτσερ, Μπεναζίρ Μπούτο, Γιασέρ Αραφάτ, Σιμόν Πέρεζ, Λεχ Βαλέσα, Ζακ Σιράκ, Λουτσιάνο Παβαρότι, Τίνα Τάρνερ, Σίρλευ Μπάσει, Τομ Χάνκς, Άντονυ Κουίν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο κα.

Το 2003-2004 ήταν η βασική παρουσιάστρια των επίσημων εκπομπών και εκδηλώσεων της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.Υπήρξε Πρόεδρος του Ευρωπαικού Δικτύου Ελληνίδων Δημοσιογράφων & Πρόεδρος των Γαλλόφωνων δημοσιογράφων της Ελλάδας .

Το 2012 της ανατέθηκε από το CNBC η παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για την κρίση στην Ελλάδα με τίτλο ‘’Greece: An Economic Odyssey’’.

Το 1990 τιμήθηκε με  το Δημοσιογραφικό βραβείο του ΟΗΕ ,το 2000 με το Ευρωπαϊκό βραβείο ‘’Κωνσταντίνος Καλλιγάς’’ και το 2001 ψηφίστηκε από το κοινό ως ‘’Η καλύτερη Παρουσιάστρια Ειδήσεων’’.

Όταν η τηλεόραση πέρασε στην… ιστορία εργάσθηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας, event manager, media trainer για μεγάλες εταιρείες όπως η Coca Cola, ABN AMRO BANK, CREDIT AGRICOLE , ΕΛΠΕ ενώ γιά το διαφημιστικό της έργο τιμήθηκε δύο φορές με Χρυσό Ερμή .

Σήμερα είναι υπεύθυνη επικοινωνίας του ICC Women Hellas και πρόσφατα ανέλαβε το γραφείο Τύπου του Δήμου Ψυχικού – Φιλοθέης.

Ίδρυσε δύο ιστότοπους το www.eirinika.gr και το www.madeingreece.news για την ανάδειξη των απανταχού Ελλήνων δημιουργών.