ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ
Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,  Διευθύντρια Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

Η κα. Αναστασία Κοτανίδου είναι καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και διευθύντρια της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. 

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και υπεύθυνη για θέματα νοσημάτων του αναπνευστικού στο Γραφείο Επιδημιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. 

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχών Ύπνου και ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης. 

Έχει τελέσει επιστημονική υπεύθυνη σε  περισσότερες απο έξι κλινικές μελέτες τα τελευταία τρία χρόνια. Παράλληλα, διαθέτει ερευνητική ομάδα στα εργαστήρια της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός με κύριο ενδιαφέρον τα νοσήματα τα οποία σχετίζονται με την Εντατική Θεραπεία όπως πνευμονολογικά, καρδιολογικά και σήψη. Διαθέτει στο ενεργητικό της περισσοτερες από 150 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτή με συνολικό impact factor >500, h-index 36 και  Citations >5700. 

Η Κα Κοτανίδου είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Εταρείας Μεταμοσχεύσεων, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, και της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόοδο της Επιστήμης. Το οργανωτικό και διοικητικό της έργο περιλαμβάνει τα εργαστήρια Μοριακής Βιολογίας Γ.Π. Λιβανός και Μ. Σίμου, Α’ ΚΕΘ, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ και το πειρματικό χειρουργείο του Γ.Π.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός».