ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Πρόεδρος του Charitable Love Foundation KAITH PAPAPOSTOLOU

Ο Νίκος Παπαποστόλου πολύ νωρίς, αμέσως μετά την επιστροφή και τις σπουδές του απο τη Γερμανία και την θητεία του ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, δραστηριοποιούμενη από το 1914 στον τομέα της υγείας των ιατρικών μηχανημάτων και των παραϊατρικών εφοδίων.

Σε μία περίοδο όπου η τεχνολογία της πολεμικής βιομηχανίας, αμέσως μετά τον πόλεμο, υιοθετήθηκε από τη βιομηχανία της υγείας για την κατασκευή πολυσύνθετων ιατρικών μηχανημάτων, ο Νίκος Παπαποστόλου μετέτρεψε την οικογενειακή επιχείρηση σε καθαρά τεχνολογική, ώστε να καθιερωθεί σήμερα ως η μεγαλύτερη Ελληνική επιχείρηση ιατρικών μηχανημάτων Υψηλής τεχνολογίας. Απασχολεί 150 άτομα, 50 εκ των οποίων απαρτίζουν το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης, που σήμερα οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί του τμήματος υφίστανται τους ίδιους κινδύνους με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, εγκαθιστώντας ή παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε μηχανήματα όπως αναπνευστήρες και μόνιτορ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID-19.

Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, τα ενδιαφέροντά του επεκτείνονταν σε πολλούς τομείς της κοινωνίας με την συμμετοχή του και ως ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ σε πολλά σωματεία, όπως η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά, που τον εκφράζει καθότι λάτρης της ελληνικής γλώσσας. Ο έρωτάς του για την ελληνική γλώσσα απαντάται σε πολλά κείμενά του, δημοσιεύσεις ή και ομιλίες σε συνέδρια, όπου συνδυάζει με τον δικό του τρόπο τον χειρισμό του Λόγου με την Νόηση. Με απόφαση του ΔΣ της ΕΓΚ ορίστηκε “συντονιστής της Επιτροπής γλωσσικών θεμάτων, που σχετίζονται με την προστασία και προβολή της ελληνικής γλώσσας στη Βόρεια Ελλάδα” και ήταν ο διοργανωτής των Συνεδρίων για την ελληνική γλώσσα στη Θεσσαλονίκη.

Συνεργάστηκε στενά με τον αείμνηστο Γεράσιμο Αποστολάτο, Ιδρυτή και Πρόεδρο της Εταιρίας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας, καθώς και με τον Υπουργό στις Κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή Νίκο Μάρτη για το Μακεδονικό ζήτημα.  

Από το 2015, με την απώλεια της συζύγου του Καίτης, παρέδωσε την διοίκηση της επιχείρησης στην τρίτη γενιά και σήμερα κυρίως ασχολείται με το Κοινωφελές Ίδρυμα Προσφοράς Αγάπης KAITH PAPAPOSTOLOU, που ως Charitable Love Foundation KAITH PAPAPOSTOLOU έχει την έδρα του στην Ζυρίχη. Το Ίδρυμα έχει άρρηκτη σχέση και είναι αρωγός της “Ορφείας Αρμονίας”, του μοναδικού πολυμελούς μουσικού σχήματος παγκοσμίως, που αναβιώνει την αρχαία ελληνική μουσική μέσω της συλλογής αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων του Νίκου Παπαποστόλου. Είναι δωρητής συλλογής παλαιών χαρτών στο Ιστορικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και με μια παρόμοια συλλογή συνέδραμε στην ίδρυση Μουσείου παλαιών χαρτών στην Έδεσσα, επιθυμία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου που παρευρέθη στα εγκαίνια.

Ενδιαφέρεται για τα κοινά και σχολιάζει την επικαιρότητα με παρεμβάσεις που πραγματοποιεί για τρέχοντα πολιτικοκοινωνικά ζητήματα, που δημοσιεύονται στο προσωπικό του blog: https://nicospapapostolou.com/ και άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες. Με άρθρα του τον Μάρτιο του 2020 προέβλεψε “την κατάρρευση όλων των συστημάτων υγείας σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες, καθώς και την κατάρρευση των εθνικών συστημάτων, προγραμματισμών και προϋπολογισμών και των πλέον προηγμένων κρατών” καθώς και ότι “φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή, αόρατος εχθρός της ανθρωπότητος να επιβάλει ένα διαφορετικό Κοινωνικό και Οικονομικό σύστημα, που υπό το βάρος και τη συνεχή απειλή αόρατων δυνάμεων κατά του ανθρώπου, υποχρεωτικά θα γίνει αποδεκτό ως το νέο επικρατούν κοινωνικό και οικονομικό σύστημα παγκοσμίως”.

Είναι πατέρας πέντε παιδιών, ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και “οραματίζεται μια Πολιτεία που αισθάνεται τη βασική της υποχρέωση, τη μέριμνα να είναι ευτυχισμένοι οι πολίτες της”, που αφορά και στο βασικό σκοπό του Ιδρύματος KAITH PAPAPOSTOLOU.