ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ
Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά)

Η Ματίνα Παγώνη είναι η γιατρός που γνωρίσαμε, περισσότερο, τον τελευταίο χρόνο μιας και με την ιδιότητά της ως Προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών μας ενημερώνει για τις εξελίξεις με την πανδημία.

 

Οι τίτλοι της πολλοί: 

Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος (Ε.Π.Ε.)

Συντονίστρια Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

Επιστημονικά Υπεύθυνη Λιπιδαιμικού Ιατρείου, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

Πρόεδρος Ανωτάτου Πειθαρχικού Π.Ι.Σ.

Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ

Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ

 

Γεννήθηκε στο Άργος  και σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Νεάπολης στην Ιταλία. 

Με εξειδίκευση στην παθολογία έχει θητεύσει στο γενικό νοσοκομείο της Λήμνου, το Γ.Ν. Α. «Η ΕΛΠΙΣ»  ως Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ, το Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ως Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ και μετά ως Διευθύντρια της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α  «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Μετά την ειδικότητα έκανε μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή, Τομέας Παθολογίας, Καρδιολογική Κλινική (Ιπποκράτειο Γεν. Νοσοκομείο Αθηνών) στο Λιπιδαιμικό Ιατρείο από 4/9/95 μέχρι 4/9/96 υπό την διεύθυνση του καθηγητού Π. Κ. Τούτουζα. 

Πήρε μέρος σε σεμινάριο με θέμα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. για επιμόρφωση των γιατρών των Κέντρων Υγείας σε θέματα Γενικής Ιατρικής και ορίσθηκε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

Τέλος έκανε εκπαίδευση στο Institute of Arteriosclerosis Research του Wilhelms-University, Münster, Germany, υπό την διεύθυνση του Professor Dr. Med. Gerd Assmann, στο αντικείμενο «Lipoprotein Metabolism, Laboratory Traning Course», στο Münster Germany.

Η Διδακτορική Διατριβή της έγινε στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πλούσια είναι και η συμμετοχή της σε ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και διεθνείς δημοσιεύσεις.